Traditional houses in Suriname

Waarom je Suriname zou kiezen om te wonen…….

Het is ons een genoegen om u welkom te heten in ons Tropisch Suriname. U hebt een goede bestemming gekozen om hier te komen wonen en te genieten van culturele rijkdommen en van de unieke flora en fauna van het ongerepte tropische Amazonewoud. Hier enkele redenen waarom u Suriname zou kiezen om te gaan vestigen.

Tropisch Nederland!
Ben je in de winter beu? En heb je zin in een zonovergoten Nederland? Boek een ticket en negen uur later sta je in tropisch Nederland, genaamd Suriname. Wil je verhuizen en wonen in Suriname ? Betekent het dus, verhuizen van een winter wonderland naar een tropisch paradijs!

Nederlands
Heerlijk zo een land waar het altijd warm is en waar je weinig moeite hebt met de taalbarriere. In Suriname heeft elke bevolkingsgroep zijn eigen taal, een ieder spreekt Sranan Tongo. De officiele taal is Nederlands. Met een Surinaamse inslag natuurlijk; niet alleen het grappige accent, maar ook qua uitdrukkingen en betekenissen maakt het wonen en communiceren in dit land erg leuk en interessant.

Historisch Paramaribo
Sinds Juli 2002 staat de historische binnenstad van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van historische bezienswaardigheden in de prachtige binnenstad en wonen in een traditionele of moderne/luxe huis.

Lekker eten en spannend nachtleven
Iets wat de meeste Surinamers gemeen hebben is hun liefde voor lekker eten. Elke bevolkingsgroep heeft haar sporen achter gelaten in de Surinaamse keuken. In diverse wijken zitten specifieke restaurantjes waar u kunt genieten van het lekker eten en de gastvrijheid. De multicuturele samenleving is ook heel goed terug te vinden in het uitgaangsleven van Paramaribo. De enorme diversiteit van lokale en internationale restaurants weerspiegelt de smeltkroes van alle bevolkingsgroepen in Suriname. Het uitgangs leven biedt voor een ieder wat wils!

Winkelen in Paramaribo
Paramaribo is een stad van uitersten. Enerzijds kunt u verschillende moderne malls bezoeken en anderzijds kunt u zich begeven in de gezellige drukte op de Centrale Markt. Chinese winkels in Suriname bieden een ruime assortiment geimporteerde producten.

Authentieke culturen
Een van de oudste bevolkingsgroepen in Suriname zijn de Imheemsen. Het binnenland van Suriname kent een aantal Marron en Inheemse dorpen. Locale als Internatonale gasten worden hartelijk ontvangen, er valt zoveel te doen om je culturele ervaring te verrrijken.

Mooie landschappen
Het evenwichtige balans tussen het exploiteren van bodemschatten, natuurbehoud en eco-toerisme maakt het de juiste plek om gezond te leven in dit prachtig land. Veel ongerepte natuur, schone lucht en zuivere water maken dat een gemiddelde Surinamer een gezond levensstijl op na kan houden. Het tropische regenrijke klimaat zorgt voor een onwaarschijnlijk wilderige plantengroei waarin veel exotische en bijzondere dieren te ontdekken zijn. De vele wijken en districten bieden vele recreatie mogelijkheden voor de locale mensen alsook de toeristen.

De 10 districten
Uit de distrikten worden dagelijks vele verse producten aangevoerd. Suriname kent een variatie aan groenten-, fruit-, vlees- en vissoorten. De kwaliteit van leven in Suriname is goed, de mensen zijn gastvrij, de medische zorg en onderwijs zijn op niveau en de kosten van levensonderhoud zijn een stuk lager dan U gewend bent. In Suriname is het als niet-ingezetene toegestaan om onroerend goed te kopen.

Multiculturele samenleving
Dat Suriname een multi-etnische, multiculturele en multi- religieuze samenleving is, vinden de bijna 600.000 inwoners van Suriname de normaalse zaak van de wereld. Wonen en opgroeien in zo een omgeving doet veel goeds voor vele gezinnen. Vele inwoners in dit land genieten van de ruimte om zich heen, de natuur en hun prive leven in individuele huizen/villas.

Courtyard Mansions helpt U graag om uw dromen werkelijkheid te maken.
Welkom in Suriname!